khl.hr

Novosti iz Medveščaka: Stigli prvi odlasci iz Zagreba!

Foto: Davor Sajko/KHL.hr Foto: Davor Sajko/KHL.hr

Erik Nystrom neće ostati u dugom sjećanju navijačima Medveščaka. Mladi Šveđanin upisao je 23 nastupa za Medvjede u KHL-u, te ostvario samo jednu asistenciju. Mladi napadač koji je stigao iz Hamilton Bulldogsa nije se pretjerano iskazao i sljedeće sezone neće igrati u Domu sportova.

Njegov novi klub jest jedan od najvećih švedskih klubova - Djurgarden. Klub iz Stockholma osigurao je povratak u SHL i dogovorio dolazak mladog Nystroma. Klub i igrač sve su dogovorili, javljaju Šveđani, a sve bi trebalo biti ozakonjeno početkom svibnja kada će opet biti otvoreni transferi za KHL momčadi. 

Tada ćemo znati i već više o momčadi Medveščaka. Zasad samo možemo špekulirati da će Zagreb napustiti pomoćni trener MacLean (ima još obvezu s reprezentacijom), kao i Geoff Waugh koji je ove sezone utakmice uglavnom gledao s tribina. U Ledenoj bi dogodile trebali ostati Thomas, Carle, Dekanich, Katic, Murray i Bjorkstrand (otac mu je u kombinacijama za trenera Graz 99ersa), za njih se u kuloarima priča da su ekspresno produljili ugovor u Zagrebu.

Od hrvatskih igrača, neizvjestan je ostanak Martinovića, Kostovića i Perkovicha, dok bi Alan Letang ovog proljeća s hrvatskom reprezentacijom u Litvi trebao završiti igračku karijeru. Kapetan bi mogao dobiti novu ulogu u klubu (MacLeanovo mjesto?), a mjesto u obrani mogao bi zauzeti i Andy Sertich. Naime, Medveščaku će trebati pet igrača s hrvatskim hokejaškim državljanstvom na rosteru, a njih dovoljno kvalitetnih da mogu odigrati rolu u KHL-u baš i nema previše...

 
 
na vrh članka